воскресенье, 6 марта 2016 г.

Історія створення комп’ютерної миші

Переважній більшості користувачів персональних комп’ютерів ім’я Карла Дугласа Энгельбартанавряд чи про щось говорить. Але це ніяк не заважає більш ніж 1 млрд чоловік щодня використати його творіння. При цьому одним з найпопулярніших і затребуваних на сьогодні являється комп’ютерна мишка.
Цей унікальний винахід, без якого сьогодні гальмується будь-яка діяльність на комп’ютері, насправді розробили випадково. Існуючі тоді маніпулятори(клавіатура, джойстики і світлове перо) гальмували процеси віконного середовища, тому Дуглас швидко придумав доповнення, яке повинне було полегшити поточні процеси. А це пристосування потім виявилося геніальним винаходом!

У наш час поширені декілька типів мишей різних по своєму пристрою. Механічні миші, які були широко поширені, поступово забуваються, і їм на заміну приходять миші оптичні.
Перша оптична миша була випущена в 1999 році компанією Microsoft. Експерти HP розробили конструкцію у своїх лабораторіях, в підрозділі AglientTechnologies, яка згодом виділилася в окрему компанію. Ця компанія є монополістом на ринку сенсорів для оптичних мишей, більше ніхто їх не випускає.
Принцип роботи подібної миші досить простий: за допомогою світлодіода і фокусуючих лінз під мишею підсвічує ділянку поверхні, яка відбиває світло. Відбите світло приймається іншою лінзою і потрапляє на приймальний сенсор. Процесор обробки зображень робить знімки поверхні і послідовно їх порівнює.

Комментариев нет:

Отправить комментарий